
«گرشون کينگزلي» پدر صداي «سينتيسايزر» که در محبوبيت و معروفيت اين صداي الکترونيکي موسيقي نقش محوري و اساسي داشت، در منزلش در نيويورک درگذشت.
«گرشون کينگزلي» آهنگساز، رهبر ارکستر و پيشگام موسيقي الکترونيک براي ساخت موسيقي «صدايي نو در حيات وحش» جايزه «امي» را کسب کرد. او همچنين دو جايزه «کليو اواردز» را براي نوآوري در خلق موسيقي براي آگهيهاي تلويزيوني بدست آورد.
او همچنين 10 آهنگ موفق معروف به «پاپ کورن» را خلق کرد که نقش بسزايي در شهرت و محبوبيت وي داشت. او اين مجموعه را در سال 1969 ضبط کرد و در سال 1972 در فهرست 100 اثر برتر بيلبورد، رتبه 9 را کسب کرد. اين اثر در زمان خود حداقل در 6 کشور رتبه نخست بهترين آهنگ را از آن خود کرد.
در سال 2005 نسخهاي ديگر از اين اثر منتشر شد و توانست در تعدادي از کشورها رتبه نخست برترين آهنگ را کسب کند.
کينگزلي همچنين آهنگ «باروک هوداون» را براي رژه اصلي خيابان «مِين» پارکهاي ديزني آهنگسازي کرد.
کينگزلي در سال 1922 در آلمان به دنيا آمد. سال 1946 به نيويورک رفت و پس از آن در کنسرواتوار موسيقي لسآنجلس مشغول به کار شد.
زمانيکه در سال 1955 به نيويورک بازگشت به عنوان مدير موسيقي يکي از توليدات تئاتر برادوِي با بازي نابغه هنرپيشگي تئاتر و سينما «لارنس اوليويه» منصوب شد.
در سال 1958 نامزد بهترين مدير تئاتر موزيکال «جايزه توني» در برادوي بخاطر نمايشنامه «خودکار عمه جان» ( La Plume de Ma Tante) شد.
او طي ساليان متمادي آثار موسيقايي براي نمايشنامههاي اجرايي داخل و خارج تئاتر برادوي از جمله «پورگي و بِس» «جامائيکا» «ارنست عاشق» و «پرواز طُرقه»(پرنده سياه) خلق کرد. او در طول اين فعاليتها موفق به دريافت دو جايزه «ابي» براي آثار تئاتري خارج از برادوي شد.
در سال 1970، کينگزلي نخستين «کوارتت موگ» را تشکيل داد، يک گروه چهار سينتي سايزري که تلاشي پيشگامانه براي ورود موسيقي الکترونيکي به سالنهاي موسيقي کلاسيک بود.
بيشترين همکاري او براي دستيابي به صداهاي ترکيبي و نو از سينتيسايزر با «ژان ژاک پِري» آهنگساز مشهور فرانسوي بود که اين دو به موفقيتهاي چشمگيري نائل شدند.
اين گروه وقتي اولين نمايش چند رسانهاي زنده موسيقي سينتيسايزري را در سالن کارنِگي به اجرا گذاشت، تاريخساز شد.
به زودي پس از آن نمايش، آرتور فيدلر، که بعدها رهبر ارکستر بوستون پاپس شد، از کينگزلي خواست تا اثري براي کوارتت سينت سايزر و ارکستر سمفونيک آهنگسازي کند. همين روال ادامه يافت و بسياري از ارکسترها و گروهها در ژانرهاي مختلف موسيقي به استفاده از سينتيسايزر روي آوردند و بدين گونه کينگزلي به پدر سينتيسايزر معروف شد. کسي که اين صداي ساخته شده و ترکيبي الکترونيکي را بين موزيسينهاي جهان رواج داد.