
- يکي از روشهاي توليد پروتئين که هزاران سال ميان مردم در نقاط مختلف جهان رواج داشته چراي دام است. به اين معني که دامها از انواع مختلف، در گلههاي پرتعداد توسط فردي که از مهارت لازم برخوردار بوده به دشتها و دامنهها و اراضي داراي پوشش گياهي مناسب، انتقال داده ميشدند و پس از صرف مقاديري علوفه توسط چوپانها مجدداً بازگردانده ميشوند. اين روند تا امروز نيز همچنان روش بهينهاي براي توليد دام به شمار ميرود.
- اما اين روزها عدهاي در مجامع علمي و تريبونها دائماً تکرار ميکنند که علت اصلي از بين رفتن باروري خاکها و ايجاد بيابان در جهان بخصوص ايران، چراي دامهاست. البته شکي نيست که بهکارگيري روشهاي غير صيانتي و غيراصولي توسط افرادي که تجربه و دانش بومي کافي در اين امر ندارند موجب آسيب رسيدن به مراتع و عرصههاي منابع طبيعي ميشود. ولي کشاورزي و دامداري مانند چاقويي دو لبه هستند، در صورت استفاده از آنها مطابق با دانش و فناوري به ابزاري براي احياي منابع طبيعي خواهند شد و کنار گذاشتن اين فعاليتهاي اقتصادي نهتنها منابع طبيعي و محيطزيست را بهبود نميبخشد بلکه شرايط را براي نابودي آنها فراهم خواهد کرد.
- قديمي بودن چراي دامچراي دام در مراتع الزاماً دليلي براي مخرب بودن آن نيست. اين روش همواره بخشي از چرخه طبيعي در زمين بوده است. ازاينجهت بر آن شديم تا براي تنوير افکار عمومي ويدئويي از سخنراني يکي از بومشناسان غربي منتشر کنيم که نتايج سالها فعاليت او در عرصه بيابانزدايي حيرتانگيز است. آلان سيوري (Allan Savory) ببا صرف زمان و کسب تجربه و آزمونوخطا به واقعيت شگفت انگيزي در مورد تأثير چراي دام در احياي اراضي بياباني دستيافته است. او موفق شده به کمک همين روش بسياري از اراضي باير و غيرقابل استفاده را احيا نمايد.
از شما دعوت ميشود که بدون پيشداوري و با دقت فيلم را مشاهده کنيد و نظرات خود را براي ما ارسال نماييد.
خیلی عالی بود؛ ممنونم از واحد امنیت غذایی مصاف