×
Notice: Undefined variable: menuPostList in C:\inetpub\Customers\Masaf\masaf.ir\index.php on line 38

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in C:\inetpub\Customers\Masaf\masaf.ir\index.php on line 38
تماس با ما
0 0 نظرات 104 بازدید
تاریخ انتشار 14 روز پیش

پرنده بی پرواز!

پرنده بی پرواز!


شترمرغ (نام علمي: Struthio camelus) نوعي پرنده بي‌پرواز بومي آفريقا و نشخوارکننده از راسته? سينه‌پهنان Struthioniformes است. شترمرغ بزرگترين پرنده? زنده دنياست و تخم آن نيز از هر پرنده زنده ديگري بزرگتر است.

اين دام به دليل قدرت متابوليسمي بالا و تبديل غذا به انرژي، رشد سريع، عمر مفيد و طولاني و توليد مثل بالا از ديگر دام‌ها متمايز مي‌باشد.

شترمرغ‌ها معمولاً بين 63 تا 145 کيلوگرم هستند. نژاد شترمرغ آفريقاي شرقي به‌طور متوسط 115 کيلوگرم نر و 100 کيلوگرم ماده وزن دارد. به‌طور استثنا وزن شترمرغ ماده هم به 156/8کيلوگرم هم مي‌رسد. در زمان بلوغ (دو تا چهار سال) قد شترمرغ‌هاي نر به 2/1 تا 2/8 متر مي‌رسد در حالي که شترمرغ‌هاي ماده 1/7 تا 2 متر ارتفاع دارند.

عمر طبيعي شتر مرغ طولاني است و در حدود 40 تا 50 سال مي‌باشد اما عمر اقتصادي پرورش شتر مرغ ده سال بيشتر نيست. سن کشتار شتر مرغ جهت توليد گوشت و پوست از 10 تا 14 ماهگي و ميانگين بلوغ جنسي نر و ماده در حدود 30 ماه مي‌باشد.

شترمرغ ماده در فصل بهار به صورت يک روز در ميان تخمگذاري نموده و در هر مرحله 14 تا 21 تخم مي‌گذارد. وزن تقريبي هر تخم يک کيلو و نيم است. شترمرغ ماده در فصل تخم‌گذاري بسيار خشمگين و عصباني است و اگر کسي مزاحمتي برايش ايجاد سازد با لگد ضربه محکمي بر او وارد مي‌کند!

شترمرغ در گروه پرندگان طبقه بندي مي‌شود، اما گوشت آن جزو گوشت‌هاي قرمز طبقه بندي شده است؛ با اين اختلاف که نسبت به گوشت‌هاي قرمز مشابه، چربي کمتري داشته و قابليت هضم بيشتري دارد.

ارزش غذايي گوشت شترمرغ با طعم و رنگي مشابه گوشت گوساله ،عبارتست از: پايين بودن درصد چربي و کلسترول و بالا بودن ميزان پروتئين ،همچنين تردي دلچسبي که به دليل کوتاه بودن فيبرهاي آن مي باشد. ارزش غذايي گوشت شترمرغ مابين گوشت‌هاي سفيد و قرمز مي باشد ،مخصوصاً بدليل پايين  بودن ميزان کلسترول و چربي بر گوشت‌هاي قرمز برتري دارد.

گوشت شتر مرغ داراي ميزان بالايي از عناصر روي و منيزيم است اين گوشت نياز بدن به ويتامين نياسين را تامين مي‌کند و نسبت به ساير گوشت‌ها داراي مقادير بيشتري از ويتامين‌هاي گروه ( A ، B ، C ) مي‌باشد.

https://b2n.ir/815411
https://b2n.ir/065211
https://b2n.ir/429988

لینک کوتاه پست:
https://masaf.ir/foods/post/35363
0 نظر