× تماس با ما
0 0 نظرات 316 بازدید
تاریخ انتشار 23 - 1398/06/28

آینده استفاده از فناوری کریسپر در محصولات کشاورزی

آینده استفاده از فناوری کریسپر در محصولات کشاورزی

 

آينده استفاده از فناوري کريسپر در محصولات کشاورزي

پژوهشگران "دانشگاه مريلند"(University of Maryland) آمريکا در مطالعه اخيرشان اظهار کرده‌اند، فناوري "کريسپر"(CRISPR) در آينده مي‌تواند تأثيرات قابل توجهي بر ارتقا عملکرد محصولات کشاورزي داشته باشد.
از فناوري کريسپر به عنوان "قيچي مولکولي"(molecular scissors) براي برش و ويرايش دي.ان.اي مورد استفاده قرار مي‌گيرد اما محققان در حال حاضر قصد دارند از آن براي ارتقاي عملکرد محصولات کشاورزي استفاده کنند.

طي اين بررسي پژوهشگران در آزمايشگاه، وضعيت فعلي کريسپر را در محصولات کشاورزي بررسي کردند و دريافتند چگونه مي‌توانند از اين فناوري براي بهبود تکنيک‌هاي پرورش سنتي با هدف تضمين امنيت غذايي و رشد بهتر گياهان و مبارزه با بيماري‌ها و آفات استفاده کنند.

هنگامي که مردم به کريسپر فکر مي‌کنند تنها به ياد ويرايش ژنوم مي‌افتند اما در واقع کريسپر يک سيستم چند منظوره است که اجازه مي‌دهد تا شما بسياري از چيزها را مورد هدف قرار دهيد. شما مي‌توانيد از کريسپر نه تنها به عنوان يک ابزار برش، براي فعال يا سرکوب ژن‌هاي خاصي استفاده کنيد بلکه مي‌توانيد از اين ابزار براي ايجاد صفات جديد در گياهان نيز استفاده کنيد.

 با استفاده از فناوري کريسپر پژوهشگران مي‌تواند به طور بالقوه گياهان را در برابر بيماري و آفات مقاوم سازند و انعطاف پذيري و عملکرد محصولات را افزايش دهند. فناوري کريسپر نه تنها به رشد گياه کمک مي‌کند بلکه عملکرد ژن آنها را نيز ارتقا مي‌دهد./ايسنا

لینک کوتاه پست:
https://masaf.ir/foods/post/18412
0 نظر