
تجارب جذب سرمايه گذاري خارجي براي کشاورزي (1از 2)
سرمايه گذاري خارجي کشاورزي در آفريقا
بخش کشاورزي آفريقا در تقلا براي جذب سرمايه هايي است که مي تواند وضعيت کشاورزي آفريقا را بهبود بخشد. وضعيت نابسامان آفريقا در کشاورزي ازجمله
عدم موفقيت پايدار در بخش کشاورزي
کمبود سطح سواد در کارگران بخش کشاورزي
سياستهاي متغير دولتي در دوران انتخابات و تغيير مديريت و غيره باعث شده تا سرمايهداران آفريقا بخش کشاورزي براي سرمايهگذاري انتخاب نکنند، اما موقعيتي پيش آماده که سرمايه هاي خارجي و داخلي آفريقا به سمت کشاورزي در حال سرازير شدن هستند.
ساحلعاج بزرگترين توليدکننده کاکائو در جهان است و از اين موقعيت استفاده کرده و با معرفي استعداد خود در توليد ماده اوليه شکلات و به رخ کشيدن پتانسيلهاي بالقوه در جذب سرمايهگذاران موفق بوده است. در اين خصوص، آفريقايي هاي خارج از کشور نقشي دوگانه در توليد و بازرگاني اين محصول و محصولات ديگري همچون قهوه، روغن پالم بازي مي کنند. درواقع علاوه بر جذب سرمايه هاي اقتصادي موجود در خارج اين کشور تلاش کرده تا از معروفيت محصولات تخصصي خود نيز بهره ببرد.
اتيوپي يکي از مراکز کشاورزي غرب آفريقا به شمار مي آيد و بزرگترين توليدکننده ي قهوه در جهان مي باشد. اين کشور قبل تر توليدکننده ي دانه ي خام قهوه بود اما به کمک اتيوپيايي هايي که توان مذاکره و جذب سرمايه گذاران و برندها را داشته¬اند توانسته برندهايي همچون Starbucks و Dean & DeLuca را به کشور بياورد (venturesafrica.com).
سرمايه گذاري خارجي کشاورزي در روسيه
در روسيه قيمت اراضي زراعي ارزان است و همين موضوع جذب سرمايهگذاران خارجي را به همراه دارد. تا اوايل سال 2000 شرکتهاي کسبوکارهاي کشاورزي اروپا اين موضوع را رهبري ميکردند اما با توجه به گزارشهاي صنعتي وبسايت Agrimoney.com سرمايهگذاران آسيا و کشورهاي حوزه خليجفارس در سالهاي اخير وارد بازار روسيه شدهاند و علاقه دارند که اين زمين ها را خريداري کنند.
در نوامبر سال 2017، گزارش شد که شرکت هاي سرمايهگذاري همچون شرکت توسعه مبادله، بهعنوان ماشين سرمايهگذاري ابوظبي، شرکت «سرمايهگذاري مستقيم روسيه» و ساير سرمايهگذاران درصدد سرمايهگذاري چند ميليون دلاري در دو شرکت صنايع غذايي روسيه هستند: گروه EFKO که توليدکننده روغن گياهي و چربي و گروه AFGکه توليدکننده برنج است. در ماه مي 2017، گروه TH بهعنوان شرکت توليدکننده لبنيات شروع به ساخت مزارع توليد شير در مسکو کرد که بخشي از يک پروژه 10 ساله به ارزش 2.7 ميليارد دلار است. در همين ماه شرکت سرمايهگذاري مستقيم روسيه RDIF)) قرارداد مشترکي با شرکت تايلندي CP و شرکت Banner Infant Dairy Products به ارزش يک ميليارد دلار امضا کرد تا در بخش مرکزي روسيه تجهيزات لبنيات را راهاندازي کنند. با جذب چنين سرمايهگذاريهايي که دولت روسيه آنها را تسهيل کرد اين کشور توانست خودکفايي در بسياري از محصولات همچون توليد خوک و مرغ و مقابله با تحريم هاي غرب را جبران کند(ALACO.com).